Translate

сряда, 3 юли 2013 г.

Скарлет в червено

 Когато бях ученичка, един от любимите ми филми беше "Отнесени от вихъра" по романа на Маргарет Мичъл. Като студентка, успях да си намеря и самата книга и я изчетох на един дъх. Макар и да се различават с филма донякъде, бих казала, че един от малкото случаи, в които еднакво са ме впечатлили и книгата, и филма, е именно този. Все още смятам, че "Отнесени от вихъра" е класика, която си струва ;)
                    
Един от любимите ми епизоди е, когато Скарлет, съсипана от земеделски труд след войната и пред опасността да загуби Тара,  решава, че трябва да изкрънка пари от Рет. Дрехи няма, пари няма, а трябва да изглежда безгрижна и зашеметяваща - свали тежките плюшени завеси и си уши рокля от тях ;)))
Преди 1-2 седмици при Роси видях предизвикателство по снимка и се сетих именно за този печат на Sassy Studio Designs - но така и не успях да направя картичката навреме, а само оцветих печата. Все пак реших да я довърша и ще я включа в предизвикателството на Мър-мяу "Монохромно"

След време излезе и продължение, написано от Александра Рипли със заглавие "Скарлет", както и филм. Препоръчвам ги горещо.

Аз съм непоклатим фен на "Отнесени от вихъра" и на Скарлет, била тя Вивиан Лий или Джоан Уоли Килмър, както и на Рет - Кларк Гейбъл или Тимоти Далтън. 
Когато си взех мечтаното куче, го кръстих Тара (е, Скарлет щеше да е твърде помпозно, хихи, но ако някога имам мъжко куче, може би ще уважа и Рет)

11 коментара:

skylife каза...

Ехааа, първият престрашил се да участва.

Картичката е интересна и съвсем в духа на онова време. Иначе - всеки си има по някой любим филм, книга или каквото и да е. Аз съм така с Никита - до сега съм имала 2 котки Никита и чакам някой младеж, че да го кръстя Майкъл хаха ;)

Stefi каза...

Чудесна картичка се е получила! Поздравления!

Rosica Katreva каза...

Танче, прекрасна е тази Скарлет в червено. Донякъде съжалявам, че не си успяла да я завършиш и да се включиш при нас, но пък сега си и дойде мястото. Много отдавна отлагам прочитането на книгата и май вече трябва да се взема в ръце. Поздрави, мила и благодаря за поредната красота :)

arcadia каза...

Картичката ти е чудесна! Пренася ни в отминалия блясък на Юга :)

vania каза...

Много добре оцветена картинка, изчистена и стилна картичка до последният детайл ! Невероятна красота !

Toni каза...

Танче, прелестна е! Това е една от най-любимите ми книги! Благодаря ти, че ме върна към тях. И моят любим момент е с роклята от завесите :):):) Това ми се е запечатало в съзнанието, защото като малка си мечтаех да стана дизайнер и да измислям красиви рокли. Майка ми казва, че на 2 години съм "ушила" първия си тоалет :) - от найлонови пликове :):):). Кой знае, някой ден може и да я сбъдна тази мечта...за протокола ще кажа, че книгите са в пъти по-хубави от филмите, но аз просто винаги предпочитам хартиения вариант, пред телевизионния.

NanaConnie каза...

This is really beautiful! Thanks so much for playing along with us at The Crafter's Cafe this week. Good luck.
NanaConnie DT

Chana Malkah каза...

Beautiful card! Great coloring of the image! Thanks for playing along with us at Crafter's Cafe Challenge Blog!
Hugz,
Chana

Kati каза...

"За това ще мисля утре"
Ей това е за мен Скарлет :) Много я уважавам като изключим моментите дет залита по оня лигльо :) но това си е лична интерпретация. Велика книга и страхотна интерпретация на твоята червена Скарлет, Танче.

Bo каза...

Много е красива и съвсем в духа на "Отнесени от вихъра" - много любима книга/филм и за мен!

honey_bunny каза...

Ех, Танче, подозирах, че сме сродни души, но с "Отнесени от вихъра" го потвърди! :)))) Много любима книга!!! Заедно с "Тримата мускетари" са единствените книги, които съм чела 2 пъти. :) <3 А цвета, който си придала на роклята е точно scarlet (алено червен), така че е изцяло в огнения дух на книгата! :)))