Translate

сряда, 24 юли 2013 г.

Лексикон

Хаха, не съм и очаквала, че ще ми се случи отново да попълвам лексикон, но от 2-3 дни забелязвам активност и суматоха, включващи тази думичка. Изчетох вече няколко и ми беше много интересно, защото отговорите са като светлинка към личността на всеки - лаконични или подробни, духовити или сериозни, но най-вече искрени и много емоционални ;) 
Към мен отправи предизвикателство Ваня и се чувствам хем задължена да откликна, хем и поласкана. Обаче аз ще наруша традицията в тази своеобразна игра - прочетох правилата, но има нещо, което ме смущава в тях и вече е налице - започна канене на едни и същи хора многократно и става трудно да се посочат нови лица. Затова ще си намисля и аз въпроси, но ще дам възможност на всеки, който желае да отговори на тях, без да споменавам конкретни имена.
И така:
1.Преди колко време направихте първата си картичка и пазите ли си я все още?
Първата си картичка направих за Коледата на 2011 г. - бяха две почти еднакви и едната все още е при мен. След това почти половин година не създадох нищо, защото като започнах да се интересувам от това хоби, се оказа, че съм много неинформирана откъм материали, техники и инструменти и се втурнах да пазарувам и ходя на работилнички.
първата ми картичка
2.Какво Ви прави истински щастливи?
Две неща.
Първото са децата ми - обичам да съм с тях, да си говорим или да правим нещо заедно, да ми се доверяват и да споделят.
Второто нещо са пътуванията. Открих, че се зареждам невероятно и съм най-щастлива, когато пътувам и откривам непознати места, гледки, забележителности. Не ми трябват скъпи курорти, хотели или лукс, макар че и на тях се наслаждавам, когато са налице, но предпочитам да ходя, да пълня главата и очите си със спомени, с информация, с история, а вечерта просто да има къде да полегна, за да събера сили за следващия ден.

3.Каква е вашата професия?
Архитект
4.Обичате ли да готвите?
Доста се замислих. Обичах да готвя. Сега го правя по задължение, но мисля, че все пак готвя добре. Имам и мнооого редки моменти, в които отново ме посещава музата на готвенето и се развихрям - чета рецепти, изпробвам нови неща и правя по няколко различни яденета. При мен готвенето е свързано с обичта - готвя това, което обичат мъжа ми и децата, а това, което обичам аз обикновено си отивам при мама да ми го сготви тя ;)))
5.За какво мечтаете?
Мечтая! Никога не спирам да мечтая, но като че ли най-често се улавям, че мечтая да посетя едно или друго място. Последните години не пътуваме в чужбина и това ми липсва, но в същото време съм достатъчно реалист и трансформирах желанията за пътуване зад граница с такива в България. Има толкова много забележителни места в нашата малка страна, които не съм успяла да покажа на децата си, че си мечтая да намеря време за тях.
6.Искате ли да промените нещо в себе си и ако да, какво?
Вече не, освен килограмите ;))) Преди бях много самокритична, но с годините и намирайки своя мир, човек се научава да се приема.
7.Любим сезон
Зима и пролет.
8.Имате ли песен, която никога не ви омръзва
9.Липсва Ви нещо ? И ако да какво?
Научих се да обичам това, което имам. Другото са мечтите, които няма как да ми липсват, защото не съм ги осъществила още ;)))
10.Опиши себе си с 3 думи
Майка, реалист, любознателност

Самопоканвам се да отговоря и на въпросите на vilini
1. Можете ли да се опишете с по една дум преди, сега и може би в близко бъдеще?
Сега - майка
преди - архитект
в бъдеще - мечтател

2. Къде сте в момента и иска ли ви се да сте някъде другаде?
У дома и не, не искам да съм другаде - обичам да пътувам, но винаги се връщам с удоволствие
3. Кое кътче от родината ни си заслужава да бъде посетено?- знам, че са много 
Сега ще отговоря тарикатски - Долината на тракийските царе - гробниците в Казанлъшката котловина са около 300, а над 1000 са непроучените могили, за посетители са достъпни около 40 и си струва да се разгледат - невероятно място, наситено с история, много гордост и ниво на изкуствата, които нареждат траките до известни от учебниците цивилизации.
4. Има ли нещо, което много ви се иска да опитате, но все още не сте?
О, много неща - искам да се науча да карам ски, да науча италиански, да се гмуркам из рифовете на някоя екзотична дестинация и мн. други ;))) 
5. Искате ли да си зададете въпрос и да си отговорите? 
Имам ли домашни любимци? - Даааа, три шпица ;)))

Моите въпроси:
1. Какво е семейството ти - деца, съпруг, други роднини?
2. Как прекарвате свободното си време?
3. Обичаш ли да пътуваш и кои са любимите дестинации или места, на които си бил?
4. Обичаш ли да четеш и има ли книги, които си чел по два пъти?
5. Обичаш ли животните и имаш ли домашен любимец?
6. Какви хобита имаш?
7. Каква е професията ти и ако имаше втори шанс, би ли я сменил?
8. Имаш ли любими филми и кои са те?
9. Кои са любимите ти изпълнители, стил музика или пък любима песен?
10. Имаш ли сбъднати мечти и кои са все още в проект?

2 коментара:

Bo каза...

Интересно и мъдро! :)

Vania J-K каза...

Благодаря ти много, че отговори на моите въпроси. Беше наистина интересно да науча повече неща за теб.За мен този лексикон беше приятна инициатива, надявам се да си се забавлявала:)