Translate

петък, 17 август 2012 г.

Книгоразделители

Имало едно време ... това е друга история, но наистина едно време, когато бях ученичка, много обичах да рисувам в тетрадките си шевици. Те представляваха поредица от повтарящи се мотиви, съставени от различни геометрични или флорални фигури и в различни цветове, разбира се. Преди време, търсейки си панделки, всъщност си закупих няколко "шевици" - ивици плат, изтъкани с повтарящи се мотиви - определено не са български шевици, но също са много красиви. Колкото пъти погледнех към тях, все им се радвах и ... не намираха почти никакво приложение в творенията ми - изглеждаха ми толкова завършени, че някак си искаха да са сами ... 
След няколко дена отиваме на море и разбира се взимаме торба с книги - всички четем много. Дъщеря ми беше завряла някакъв етикет в книгата, която взех от нея, но той изпадна буквално след 2-3 разлиствания. Не че нямаме купешки книгоразделители в къщи, но не знам защо, мине не мине време и ... се изпаряват - къде ги завираме, нямам идея. Така че реших да направя поне 2 книгоразделителя, а днес видях и новото предизвикателство на  Картичкофуриите , така че хем ще се включа в него, хем ще си имам нещо хубаво в книгата.

Лице






Гръб
Книгоразделителят е прегънат, направих го по спомен от един рекламен такъв, който беше с магнити и обхващаше страницата прекрасно - освен това не изпадаше от книгата дори и да падне. Лицето е тапицирано с така любимите ми шевици, а на задната страна с фонов печат и топъл ембос е вкаран съответстващ на тоналността щрих и детайл.









Лице
Гръб

4 коментара:

Maria Tchotcheva каза...

Много са идейни и красиви! Първият определено ми е фаворит :) Благодаря ти, че се включи в предизвикателството!

Toni каза...

Много оригинални и функционални! Имам такъв разделител с магнит, който обхваща страниците и е много удобен, не се губи. А твоите са и много красиви!

Igelkotten Milli каза...

Чудесни са!

Ирина - Magis каза...

Хорошая, красивая закладка!
Заходи в гости!
Я будк очень рада!