Translate

вторник, 25 септември 2012 г.

ЦВЯТ ЛИЛАВ

        Помолиха ме да направя картичка за много витална дама, която харесва лилавия цвят. В същото време видях и новото предизвикателство при картичкофуриите  "Игра на цветове" , зададено от Калисто, така че реших да се опитам да отговоря и на двете условия. Избрах си третата вертикална комбинация - лилаво, тюркоазено и жълто. Този път не украсих много, понеже реших да използвам любимия си печат на Hero Arts - тази прекрасна магнолия, която има невероятно красива графика - ембоснах я с бяла пудра и я монтирах с 3D лепенките. Това предизвикателство много ми допадна, дори си мисля да опитам и друга цветова комбинация ;-)
Искам да благодаря специално на Калисто – от една страна за интересното предизвикателство, а от друга – за нейното творчество, което само по себе си е достатъчно вдъхновяващо за всеки крафтър. 

Картичката ми беше поръчана за дама, която не познавам, но след малко подпитване добих бегла представа, че е витална, одухотворена, чувствителна и позитивна. И разбира се, любимият й цвят е лилавия. В същото време видях и цветовото предизвикателство и реших, че то ми дава допълнителна насока и стимул. 

Аз съм труден творец. Рядко правя картички на един дъх. Обикновено прелиствам хиляди блокчета и хартийки, правя по няколко комбинации и ги отхвърлям и тук се получи същата ситуация. Знаех, че трябва да има цветя, пеперуди, да блика живот и все по устойчиво се налагаше в мислите ми да използвам печата на Hero Arts, който има толкова красива графика, че е достатъчен да грабне вниманието – ембоснах го два пъти с бяла детайлна пудра върху лилав картон core’dinations, изрязах внимателно от единия вътрешната част на магнолията и залепих с 3Д лепенки.

Трудността после дойде от това да подбера подходящите нюанси жълто и синьо-зелено(тюркоазено). Исках да се усеща жълтото, но не и да изпъква, понеже е доста силен цвят, затова се спрях на по-монотонна графика – каре и точки, докато тюркоазеното, което избрах е с флорални лилави мотиви, фокусира погледа и добре си пасва с основния ми лилав тон. После беше мнооого приятно – когато основната структура на картичката е готова, идва любимият ми момент – да подбера и подредя акцентите – камъчета в тюркоазено по ъглите, игла, направена по уроче на Калисто, пеперуда, подбрана според цветовата гама и разбира се панделка. 
Когато правя картичка, влагам много емоция, но винаги е положителна, решителна и се вълнувам, дали ще съумея да предам радостта си от работата на получателя. Сигурна съм, че всички ние, които творим красота, зареждаме не само себе си, но и околните с позитивизъм и доброта.
tangenta


2 коментара:

KalySto каза...

Много ми хареса целият дизайн и разкошното цвете,но това което те грабва тук е невероятната комбинация на цветовете!Благодаря,че се включи с тази прекрасна картичка в моята "Цветна игра"!

Pepi каза...

Поздравлиния за чудесната картичка, заслужена награда!Перфектно изпълнена, а цветовата комбинация е --Завладяваща!